2 Kasım 2012 Cuma

Uydunet

Uydunet

Uydunet, Türksat A.Ş. kuruluşunun vermiş olduğu Kablo TV alt yapısı üzerinden sunulan, fiber optik alt yapı ile desteklenmiş geniş bant internet hizmeti veren kaliteli bir internet hizmetidir.
Uydunet KabloTV ile beraber sunulan ve kablo şebekesinin mevcut olduğu bölgelerde hizmet vermektedir. Bulunduğunuz adreste Kablo TV şebekesi yoksa Uydunet aboneliği başvuru yapılamaz.

Uydunet, bilgiyaranıza bağlanacak bir modem ile internete girmenize imkan tanımaktadır. Başvurunuzu yaptıktan sonra Uydunet destekli bir modem almak zorundasınız. Adsl modemler malesef kablo şebekesinde destek vermemektedir. Docsis 2.0 veya Docsis 3.0 şartı aranmaktadır. Eğer alacağınız modemde minimum Docsis 2.0 özelliği yoksa malesef internete girişiniz imkansız hale gelecektir.

Uydunet tarifelerinde kullandığın kadar öde, kotalı, sınırsız, simetrik tarifeleri bulunmaktadır. Fiyat ve performans oranı en iyi olan kullandığın kadar öde tarifeleri 12 TL den başlayan fiyatlarla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sınırsız tarifelerde ise 29 TL den başlayan fiyatlar bulunmaktadır.

Uydunet gerçek internet hizmetini sunmaktadır. Sınırsız tarifeleri gerçek sınırsızdır. Kullandığınız veya toplam kullandığınız tarifelere göre hız düşürme uygulaması yapmamaktadır. İstediğiniz kadar indirme işlemi yapabilir ve bu konuda özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Kablonet internet hizmetide Uydunet markasının aynısıdır. Kablo TV ilk kurulduğunda ve hizmet vermeye başladığında Telekom kurumuna bağlıydı. Telekom özelleştirme işlemi başladıktan sonra Kablo TV Türksat A.Ş. kuruluşuna devredildi. Uydunet markası bu zamanlarda yoktu. Halk arasında Kablonet markası ile ünlenen internet hizmeti kablo internet, kablolu internet, kablotv interneti diye de biliniyordu. Fakat 1997 senesinde Uydunet markası ile atılıma hazırlanan Türksat A.Ş. alt yapısını fiber kablo ile yeniledi. Şu an 60 Mbps hızlarında internet imkanı sunmaya başladı. Docsis 3.0 standart hale geldikten sonra da 100 Mbps ve üzeri hızlara imkan tanıyabilecek kadar güçlü bir alt yapısı bulunmaktadır.

Uydunetin bu imkanlarından faydalanabilmek için kurulum, aktivasyon ve modem ücretleri karşınıza çıkmaktadır fakat kampanyaları takip ederek bu ödemeleri taahhüt altına alarak ücretsiz bir şekilde başvuru ve abonelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Çoğu kampanyadan kurulum ücretsiz olarak sunulmaktadır. Aktivasyon ücretide bazen müşteriye fatualanadırılmaktadır. Kablosuz Docsis 2.0 veya Docsis 3.0 modem hediyesi edilmektedir. Şu an mevcutta bulunan beşli fırsat kampanyası ile herşey ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Beşli Fırsat Kampanyası ile 1 Mbps ve 10 Mbps hızlarını alan abonelerine Docsis 2.0 Kablosuz Modem ve 10 Mbps ve yukarısı hızlarına başvuru yapan müşterilerine Uydunet Docsis 3.0 Kablosuz Modem sunulmaktadır.

Uydunet modemlerinde aynı zamanda Voip özelliği sayesinde şebeke içi abonelerine telefon konuşmasıda sunulmaktadır. Abonelerin bu imkanlardan faydalanabilmesi için voip uydumlu bir modem, sabit telefon cihazı ve voip hizmeti başvurusunu yapmış olması gerekir. Modemin arkasındaki telefon hattı girişine sabit telefonunuzu takarak abonelere verilen numaralardan istediğiniz kişiye arayabilirsiniz. Hatta şu an bedava olan bu görüşme ücretleri yakın zamanda şebeke içi 10.000 dk görüşmeye karşılık 1 TL gibi bir ücretle karşılanabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hangi İnternet Bağlantısı Kullanıyorsunuz

Bu Blogda Ara

Powered By Blogger