8 Kasım 2012 Perşembe

Uydunet internet

Uydunet internet

Uydunet internet hizmetini kullanmadan önce modemin fişini çıkarıp 5 dk kadar bekledikten sonra modemi tekrar online konuma gelmesi için bekleyin. Modeminizin online ışığı 10 sn kadar bir sürede internet online oluyorsa sinyal kaliteniz gayet yeterli durumdadır. İstersenizde Uydunet internet bağlantınızın sinyal kalitesini modem ayarlarına girerek öğrenebilirsiniz. Çoğu kablo modem için 192.168.1.100 ip adresinden modem arayüzüne erişebilirsiniz. Kablosuz modemlerde ise genellikle 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 adreslerinden erişebilirsiniz. Kablolu modemlerde şifre sormaz fakat kablosuz modemlerde şifreniz modem kitapçığında bulunmaktadır.

Uydunet internet bağlantınızın sinyal kalitesi 50 Mhz ve üstünde ise internet sinyal kaliteniz mükemmel demektir. 40 Mhz - 50 Mhz arasında ise kaliteli bir bağlantı sizi bekliyor olacaktır. Bunun altındaki sinyal kalitelerinde bazen kopmalar veya gerçek internet hızına ulaşamama gibi problemler doğurabilir. Kalitesiz kablolar (Rg6 önerilen), düzgün bağlantısı yapılmamış connectörler, kalitesiz splitter(çoğaltıcı)lar bu tür sinyal kalitesinde bozulmalar ortaya çıkarabilir. bir önceki konumuzda Uydunet Başvuru bölümünde Uydunet bağlantı ayarları başlığında nasıl daire içinde çoğaltılacağını anlatmıştık. Bu tür konulara dikkat edilerek internet bağlantı kalitenizi artırabilirsiniz.

Uydunet internet tarifelerinde maximum hızlar belirlenmiştir. Genellikler tarifelerde 'e kadar ibaresini görmüşsünüzdür. Fakat kalitenin en maximuma ulaştığı durumlarda veya portların yoğunluna göre maximum hızı aşanlara şahit olduk. önemli olan bağlantıların kesinlikler düzgün yapılması. Mesela bazı tariferlerde upload ve download oranlarına bakalım.
Download Upload
1 Mbps 256 Kbps
3 Mbps 512 Kbps
5 Mbps 1024 Kbps
10 Mbps 1024 Kbps
15 Mbps 2048 Kbps
20 Mbps 4096 Kbps
 Bu kalitelere ulaşıldığında belirtilen hızlardan yukarı çıkılabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hangi İnternet Bağlantısı Kullanıyorsunuz

Bu Blogda Ara

Powered By Blogger