3 Kasım 2012 Cumartesi

Uydunet Başvuru İşlemleri

Uydunet Başvuru

Uydunet Başvuru işlemleriniz Türksat A.Ş. yetkilendirmiş olduğu kurumlar yapmaktadır. Şebekenin mevcut olduğu her ilde kurulu olan Türksat A.Ş. il müdürlükleri, taşeron firmalar, ptt, online başvuru siteleri ve telefon ile iletişime geçerek başvuru, abonelik veya üyelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Türksat hizmetlerine yani Kablo TV, Uydunet ve Teledünya hizmetlerine başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra aldığınız hizmete göre hazırlık yapmanız gerek maddeler bulunmaktadır. Fakat hepsinin en başında kimlik fotokopisini hazır bulundurmanız abonelik ve kurulum işlemlerini tamamlayan bir madde olarak bulunmaktadır.

  • Uydunet Başvuru işlemi yaptıysanız ve kampanyadan veya Türksat tarafından modem satın almadıysanız ekipler kuruluma gelmeden önce 1 Mbps ile 10 Mbps arası bir hız aldıysanız Docsis 2.0 standartlarında, 10 Mbps ve yukarısında bir hız aldıysanız Docsis 3.0 standartlarında kablo modem temin etmeniz gerekmektedir. Kaliteli modemleri tercih etmeniz internet kullanımınızı etkileyecek bir faktör olduğu için önemlidir. Bu konuda Netmaster ve Motorola markaları kendini senelerdir ispatlamış kaliteli markalar olarka Türkiye'de hizmet vermektedir.  Netmester Modemler: http://www.netmaster.com.tr/urun-secici/5/  Motorola Modemler: http://www.motorola.com/Support/US-EN/Consumer-Support/Cable-Modems-and-Gateways
  • Kablo TV başvuru işlemi yaptıysanız sadece kimlik fotokopisini hazırlamanız yeterli olacaktır. Kurulum ekipleri gerekli hat ve bağlantı aparatlarını getirmektedir. 
  • Teledünya başvurusu işlemlerinizde aynı şekilde Set-Top Box dediğimiz HD Kutu veya receiver cihazlarından temin etmeniz gerekmektedir. Yeni nesil televizyonlarda modül desteği olan ve CI slotuna sahip olan Conax modüller ile yayınlar üyelik kartını aldıktan sonra izlenebilmektedir. Teledünya receiverları Türksatın önerdiği marka ve modellerle uyum sağlamaktadır. Uydu sistemleri için kullanılan bu markaları kullanma imkanı yoktur.



Uydunet Bağlantı Ayarları

Uydunet bağlantınızı gerçekleştirirken kaliteli kablo ve çoklayıcılar kullanılması bağlantı kalitesini kesinlikle etkileyecektir. Piyasada 5-5000 Mhz veya 5-3000 Mhz frekans aralıklarında çalışan çoklayıcılar bulunmaktadır. Fakat bu uydu sistemlerine uyumlu olup Uydunet veya Kablonet internet bağlantı kalitenizi bozmaktadır. Türksat hizmetlerinde 5-900 Mhz veya 5-1100 Mhz frekans aralıklarında olan ve diğerlerine göre pahalı olan bu ürün özelliklerinde çokalyıcılar kullanmanız kalitenize olumlu yönde etki sağlayacaktır.

Kablo TV'nin binadan gelen hat kablosuna ilk olarak ikili bölücü takılır. Bunun biri tv sinyali için diğer modem sinyali için ayarlanmıştır. Uydunet modem sinyali için uygun olan bu hat üzerinde bölme işlemi kesinlikle yapılmamalıdır. Bağlantı kalitesini en çok etkileyen faktörleren biri budur.

TV bölümüne giden kablolarıda aynı çoklayıcı kalitesini kullanarak 2 veya 3 televizyonunuzda kullanabilirsiniz.

Uydunet hakkında önceki yazımız olan Uydunet hakkında tanıtım yazımızı okudunuz mu?
Gelecek yazımızda Uydunet Modem ayarlarından söz edeceğim. Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hangi İnternet Bağlantısı Kullanıyorsunuz

Bu Blogda Ara

Powered By Blogger